Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı

TÜRKÇE EĞİTİMİ ANABİLİM DALI

1995 yılında kurulan Anabilim dalı 1995-1996 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. 1996-1997 eğitim-öğretim yılında ikinci öğretime de öğrenci alınmaya başlanmıştır. Ancak 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ülke genelinde olduğu gibi ikinci öğretime öğrenci alımı durdurulmuştur. Anabilim dalı açılışından itibaren günümüze değin eğitim-öğretim faaliyetlerini kesintisiz sürdürmektedir. Anabilim dalında, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı itibariyle her kademede A ve B şubesi olarak sekiz birinci öğretim sınıfı bulunmaktadır. Anabilim dalının amacı, ülkemizin eğitim-öğretim alanında ihtiyaç duyduğu Türkçe öğretmenlerini yetiştirmektir.

İŞ VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİM OLANAKLARI
  • Anabilim dalı mezunlarını Milli Eğitim Bakanlığı'na ve özel sektöre bağlı okullarda, özel kurslarda, Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu gibi kurumlarda çalışma olanağına sahiptirler.
  • Türkçe Eğitimi Bilim Dalı bünyesinde, Türkçe Eğitimi Doktora ve Yüksek Lisans programları ile Yabancı Dil Olarak Türkçenin Öğretimi Yüksek Lisans programlarında lisansüstü eğitim olanağı bulunmaktadır.