Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı

Türkçe Öğretmeni Adaylarından Şiir Ziyafeti

ÇOMÜ Türkçe Eğitimi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan ''Nisan Yağmuru'' isimli gösteri ÇOMÜ Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Katılımın yüksek olduğu etkinlikte ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih KANA ile birlikte çeşitli fakültelerden çok sayıda öğretim üyesi de yer aldı. Geceye öğretmen yemininin okunmasıyla başlandı. Daha sonra sahneye çıkan öğretmen adayları okudukları şiirlerle izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Okunan şiirlerde vatan ve kahramanlık temalı şiirler yürekleri kabartırken ayrılık şiirlerinde de gözlerden yaş aktı.

Gecede geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden 2013-2016 yılları arasında ÇOMÜ Eğitim Fakültesi dekanlığını da yürüten bölüm başkanı merhum Prof. Dr. Kemal YÜCE de unutulmadı. Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL bir şiir okuyarak öğrencileri ve emeği geçenleri tebrik etti. Program sonunda öğrencileri tarafından sahneye davet edilen etkinlik danışmanı Yrd. Doç. Mehtap ÖZDEN, tüm öğrencileri tebrik ederek bu tip etkinlikleri bir gelenek haline getirmeyi istediklerini dile getirdi. Gece, Yrd. Doç. Dr. Mehtap ÖZDEN'e öğrencileri adına çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

resim150849

resim902808